Ora cu Personalitate | Mihai Poiată: Sunt deprimat de ceea ce se întâmplă. E un grotesc pe care mi l-aș dori în film, în texte literare, dar nu în realitate

  • 21 Septembrie 2018 22:10
0%
00:00:00
00:00:00

Invitatul emisiunii Ora cu Personalitate este scriitorul și cineastul Mihai Poiată. Fost viceministru al Culturii, deputat în primul Parlament, profesor universitar.

Mihai Poiată: “Este o lipsă totală și alarmantă de autorități morale și profesionale, iar cele care există nu sunt promovate și nu sunt  în prim-plan. Anume ei ar trebui să fie cei care ar da tonul vieții noastre publice. Din păcate s-au retras în umbră pentru că, dacă s-ar implica în cele ce se întâmplă, ar trebui să achite niște costuri și costurile le-ar șifona reputația. Din această cauză nu vedem oamenii care ar înviora viața noastră și care ar avea chemarea, vocația, voința și pregătirea pentru a schimba lucrurile spre mai bine”.

Ora cu Personalitate | Mihai Poiată: Sunt deprimat de ceea ce se întâmplă. E un grotesc pe care mi l-aș dori în film, în texte literare, dar nu în realitate

Referitor la subiectul Unirii Basarabiei cu România, Mihai Poiată a declarat în emisiunea Ora cu personalitate că: ”Probabil istoria ne-a oferit o șansă să edificăm al doilea stat românesc. Ar fi fost un scenariu foarte curios să existe două stae românești, să avem două voturi în organizațiile internaționale, să ne susținem reciproc, atâta timp cât nu existau condiții pentru reunificare și să facem Unirea existând și funcționând în două state alăturate. Din păcate nu am dat dovadă de imaginație. Am crezut că putem urma niște scenarii”.

După absolvirea Universității de Stat din Moldova, Mihai Poiată, își începe cariera de jurnalist la Radio Moldova, în calitate de prezentator al emisiunii de muzică rock „Orizont-club”, lansată în ianuarie 1973, devenind cunoscut ca primul disc-jockey. Este autorul primelor piese radiofonice în R. Moldova. Urmează studiile postuniversitare la Cursurile Superioare de Scenaristică și Regie de la Moscova.  A debutat în regie cu filmul „O primăvară care a început în… octombrie”, iar în 1986 pe scena Teatrului Național cu piesa „În lipsa celor prezenți”. Ulterior apar volumele „Monolog în patru voci”,„Tentația contactelor imposibile” și „Reguli de circulație pentru apele subterane”, „ROCKul, „NOROC”-ul & Noi”, „Voiaj de nuntă în trei” și “De ce au plâns chitarele”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău