Oktoberfest | Festivalul berii de la München, la cea de-a 185-a ediție, a început astăzi

  • 22 Septembrie 2018 11:33
Oktoberfest | Festivalul berii de la München, la cea de-a 185-a ediție, a început astăzi

Tradiționalul festival al berii Oktoberfest, desfășurat anual la München, a ajuns la cea de-a 185-a ediție și are loc în perioada 22 septembrie - 7 octombrie.

Care și căruțe decorate de sărbătoare, berari germani și familiile acestora, barmani și chelnărițe, componenții formațiilor și orchestrelor muzicale care vor cânta pe durata festivalului își vor face intrarea în capitala Bavariei. După ce toți berarii și-au instalat corturile, primarul orașului München deschide primul butoi și ciocnește prima halbă cu bere. Tradiționala exclamație 'O'zapft is!' ('S-a umplut!') va da semnalul că Oktoberfest a început oficial.

Ediția de anul trecut a Oktoberfest a reunit 6,2 milioane de vizitatori. Berea a fost din nou protagonista festivalului cu 7,5 milioane de halbe de un litru vândute, însoțite de preparatele din carnea a 127 de vaci și 59 de viței gătite cu această ocazie. Alături de locuitorii tradiționali din München la festival au participat și turiști americani, britanici, austrieci, francezi și elvețieni.

Oktoberfest | Festivalul berii de la München, la cea de-a 185-a ediție, a început astăzi

Istoria Oktoberfest a început în anul 1810, cu ocazia căsătoriei prințului moștenitor Ludwig, viitorul rege Ludwig I, cu prințesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. La eveniment au fost invitați și cetățenii orașului München. Nunta a ținut aproape o săptămână, s-a desfășurat pe pajiștea de la porțile orașului München și s-a încheiat cu o cursă de cai. În amintirea acestui eveniment și în onoarea prințesei Therese, pajiștea a primit numele Theresienwiese. De atunci, Theresienwiese a devenit locul de desfășurare a sărbătorii Oktoberfest, potrivit www.oktoberfest.info

Oktoberfest | Festivalul berii de la München, la cea de-a 185-a ediție, a început astăzi

Din anul 1819, festivalul a intrat sub patronajul edililor orașului, care și-au asumat responsabilitatea organizării sale anuale, potrivit www.oktoberfest.net. Prima halbă de bere din stică a fost introdusă în anul 1892, fiind astăzi cel mai căutat suvenir la Oktoberfest. Tradiția conform căreia primarul orașului dă cep primului butoi de bere, declarând astfel deschis festivalul, a fost inaugurată relativ târziu, în anul 1950. Având în vedere faptul că luna septembrie este, din punct de vedere meteorologic, o lună mai caldă, Oktoberfest începe, de ani buni, în septembrie. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău