Oficialități din Europa și SUA se reunesc luni la București, pentru summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări

  • 16 Septembrie 2018 15:36
Oficialități din Europa și SUA se reunesc luni la București, pentru summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări

Oficialități din Europa și Statele Unite se reunesc luni, 17 septembrie, la București, pentru summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări. Este vorba despre zona dintre Marea Baltică, Adriatică și Marea Neagră.

Timp de două zile, șefi de stat și de guvern vor dezbate proiecte economice pentru dezvoltarea acestei regiuni și vor căuta modalități de consolidare a parteneriatului transatlantic.

La Inițiativa celor Trei Mări participă 12 țări din Uniunea Europeană, iar invitat, în premieră, este președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, relatează Radio România Actualități.

Initiativa celor trei mări datează din 2016 iar din ea fac parte Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

În cadrul summit-ului va avea loc și un forum de afaceri, la care va participa ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici. El va avea întrevederi cu mai mulți miniștri de la București, printre care cel al Economiei – Dănuț Andrușcă, al Comunicațiilor și Societății Informaționale – Petru Bogdan Cojocaru și cel al Turismului – Bogdan Gheorghe Trif.

Chiril Gaburici a anunțat anterior că își dorește să prezinte în cadrul acestor întrevederi care sunt condițiile mediului de afaceri din Republica Moldova și să îi încurajeze pe investitorii din România să dezvolte afaceri la noi în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău