O sticlă de whisky scoțian de colecție, vândută la licitație contra sumei record de 1,1 milioane de dolari

  • 07 Octombrie 2018 11:11
O sticlă de whisky scoțian de colecție, vândută la licitație contra sumei record de 1,1 milioane de dolari

Una dintre cele mai căutate sticle de whisky, veche de 60 de ani, The Macallan Valerio Adami 1926, a fost adjudecată contra sumei record de 848.750 de lire sterline (1,1 milioane de dolari), în cadrul unei licitații organizată de casa Bonhams, relatează Reuters.

Cumpărătorul este un colecționar privat din Asia care a licitat prin telefon, a anunțat casa Bonhams. Societatea a vândut una dintre cele 12 sticle existente cu eticheta artistului italian Adami în mai, anul acesta, pentru suma de 814.091 de lire sterline. 

Astfel de sticle de whisky sunt colecționate datorită rarității lor și probabil că nu va fi băută, a spus Martin Green, specialist în whisky la casa de licitații. 

"Este Rolls Royce-ul whisky-urilor", a spus el. 

"Cu siguranță nu știm ce se va întâmpla cu ea, dar oricine poate plăti în jur de un milion de lire sterline pentru o sticlă de whisky își poate permite să o și bea. Dar este un obiect frumos, aproape o piesă de muzeu", a adăugat el. 

Doar 24 de sticle de whisky, îmbuteliat în 1986, a fost produs de Macallan, printre cele mai cunoscute distilerii din regiunea Speyside din Scoția. 

Adami și Peter Blake, cunoscuți pentru că au realizat designul coperții albumului "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band" - The Beatles, au fost angajați de companie să creeze etichetele celor 12 sticle. 

Nu se știe câte dintre sticlele create de Adami mai există. Una se pare că a fost distrusă în timpul cutremurului din Japonia în 2011 și se crede că ultima dintre ele a fost deschisă și consumată, emnționează News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău