O parte din locuitorii blocului afectat de explozia din sectorul Râșcani pot reveni în casele lor

  • 06 Decembrie 2018 14:44
O parte din locuitorii blocului afectat de explozia din sectorul Râșcani pot reveni în casele lor

O parte dintre locuitorii blocului de pe bulevardul Moscova din Chișinău, afectat de explozia de acum aproximativ două luni, pot reveni de joi, 6 decembrie, în casele lor, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

116 din cele 126 de apartamente pot fi locuite deja, iar în 10 apartamente, situate între etajele 14 și 17, care au fost cele mai afectate de deflagrație – au loc lucrări de finisare, care se vor încheia zilele viitoare, se mai spune în comunicat. 

Explozia din blocul respectiv, situat sectorul Râșcani al Capitalei, s-a produs în luna octombrie a.c. Cinci persoane, printre care și un copil de patru ani, și-au pierdut viața în urma deflagrației.

Procurorul municipiului Chișinău a anunțat de curând că explozia a avut loc ca urmare a unei scurgeri de gaze, dar nu de la butelie, cum s-a presupus inițial, ci de la aragaz.

Se presupune că proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, din neglijență, ar fi lăsat robinetul deschis, lucru care a și dus la umplerea spațiului cu gaz.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău