O nouă descoperire arheologică: Tenea, orașul fondat de către supraviețuitorii Războiului Troian

  • 16 Noiembrie 2018 15:44
O nouă descoperire arheologică: Tenea, orașul fondat de către supraviețuitorii Războiului Troian

1352 vizualizări Un grup de cercetători arheologi au dat peste orașul pierdut Tenea, din Grecia. Aceștia sunt de părere că au descoperit cel mai important așezământ fondat de troienii capturați de greci în urma războiului povestit de Homer în Iliada și Odiseea. Până la această descoperire, arheologii nu știau cu exactitate locația orașului Tenea, speculându-se asupra unei zone destul de extinse, în peninsula Pelopones.

Printre altele, cercetătorii au descoperit rămășițele caselor din Tenea, obiecte de bijuterie, monede și mai multe morminte, toate datând din secolul 4 î.Hr. Lucrările de excavare pentru descoperirea orașului Tenea au început încă din 2013, însă primele dovezi de civilizație au fost găsite abia în luna octombrie a acestui an.
 
Arheologii au mai descoperit pereți lucrați cu atenție, din lut, și podele pavate cu marmură. În plus, aproximativ 200 de monede stau mărturie oamenilor care au locuit în Tenea acum peste 2300 de ani. Lucrările de excavare au loc în satul Chiliomodi. 

Nu se cunosc chiar atât de multe fapte despre orașul pierdut Tenea, însă legendele spun că așezarea a fost fondată de troienii capturați de regele Agamemnon din Micene în timpul războiului său cu Troia, care a avut loc în secolul 13 î.Hr. Acesta a fost declanșat de răpirea Elenei, logodnica fratelui lui Agamemnon, Menelau, de către Paris, prinț al Troiei și fiu al regelui Priam.

Sursa: Historia.ro

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău