O nouă acțiune de protest a șoferilor, care cer ieftinirea carburanților 

  • 23 Iunie 2018 15:56
O nouă acțiune de protest a șoferilor, care cer ieftinirea carburanților 

Șoferi nemulțumiți de prețurile ridicate la carburanți au ieșit sâmbătă, 23 iunie, la o nouă acțiune de protest. Aceștia și-au parcat automobilele în Piața Marii Adunări Naționale, transmite IPN.

Participanții la acțiune, mai puțin numeroși ca altădată, cer autorităților să întreprindă în regim de urgență măsurile necesare pentru a elimina accizele la importul produselor petroliere. Solicitările au fost transmise printr-o petiție Guvernului și Parlamentului.

Șoferii protestatari consideră că prețurile la combustibil sunt mari pentru că în 2013 guvernanții au ajuns la o înțelegere cu finanțatorii internaționali care le acordă credite să ridice anual cota accizelor cu 10%, până în 2022.

Oragnizatorii spun că la protestul de astăzi, 23 iunie, au ieșit mai puțini protestatari din cauza măsurilor de propagandă din partea instituțiilor media afiliate guvernării, care prezintă doar o parte din adevăr, sugerând că, dacă accizele vor fi reduse sau eliminate vor scădea drastic încasările în buget, din care de plătesc salarii.

ANRE a anunțat în repetate rânduri majorarea prețurilor plafon la carburanți, ultimele două decizii fiind suspendate, prima la solicitarea premierului, iar a doua prin dispoziția instanței de judecată sesizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Actualmente sunt în vigoare prețurile plafon anunțate la 15 mai: 19,15 lei pentru un litru pentru benzină și 17,09 lei pentru un litru de motorină. Nemulțumiți de majorări, șoferii mobilizați pe relațiile de socializare au organizat mai multe proteste până acum, pe 3, 6 și 16 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău