O judecătorie din Rusia a prelungit până în februarie arestul moldovencei acuzate de spionaj în favoarea României

  • 10 Noiembrie 2018 14:37
O judecătorie din Rusia a prelungit până în februarie arestul moldovencei acuzate de spionaj în favoarea României

Judecătoria Lefortovo din Moscova a prelungit, până în data de 14 februarie, arestul moldovencei Carinei Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea României, inforemează Agerpres.

Carina Țurcan, originară din Republica Moldova și fostă membră a Consiliului de administrație al companiei ruse Inter RAO, a fost arestată pe 15 iunie în Federația Rusă.

Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse o suspectează că ar fi transmis informații cu caracter confidențial serviciilor speciale din România.

Potrivit datelor anchetei la care face referire Sputniknews, în aprilie 2015 Carina Țurcan a obținut versiunea electronică a proiectului unui document elaborat de Ministerul rus al Energeticii privind unele aspecte ale activității unor companii pe plan internațional. Potrivit acuzării, în septembrie 2015 ea a transmis acest document unui serviciu de informații din Republica Moldova.

Anterior, avocatul Carinei Țurcan, Iavan Pavlov, a declarat pentru RBK că materialiale privind legăturile dintre ea și serviciile de informații moldovenești sunt falsificate, informează portalul Meduza.

Conform fișei sale biografice prezentate de presa rusă, Carina Țurcan are 43 de ani, este absolventă a Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM) și a Consorțiului Spaniol de Universități IUP (MBA). A fost membră a Consiliului de administrație al Inter RAO din 2012, iar anterior a condus diviziunea 'Moldova, Ucraina, România'' din cadrul acestei societăți.

Inițial a fost anunțat că ea deține cetățeniile română, rusă și moldovenească, însă potrivit Serviciului de Presă al Ministerului de Interne al Republicii Moldova, Carina Țurcan nu mai este cetățean din 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău