Numărul celor afectați de rujeolă crește. Încă 14 copii din raioanele de sud sunt suspectați

  • 17 August 2018 17:15
Numărul celor afectați de rujeolă crește. Încă 14 copii din raioanele de sud sunt suspectați

Încă 14 copii din raioanele de sud sunt suspectați de rujeolă. Astfel, numărul total a ajuns la 86. Dintre acestea, 34 de cazuri sunt confirmate prin analize de laborator. În cazul celorlalte continuă investigațiile. Informația a fost confirmată pentru IPN de către ofițerul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat.

Boala a fost contaminată de un grup de copii care au fost în orașul Bolgrad, Ucraina, regiunea Odesa, unde au mers în vizită la rude. Ulterior acești copii, împreună cu părinții, dar și alte familii cu copii, au mers în tabăra din Morenii Noi (Ungheni). Minorii suspectați de maladie sunt internați în spitalul raional din Ceadâr-Lunga.

Autoritățile atenționează că rujeola este o maladie foarte contagioasă, un copil bolnav poate să infecteze alți 18, iar rata complicațiilor majore este de 30%.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale recomandă părinților să verifice la medicul de familie sau asistentul medical dacă copilul a fost vaccinat conform calendarului de vaccinare și, dacă nu, să o facă urgent. La fel, familiile sunt îndemnate să fie vigilente în cazul călătoriilor în țările vecine, în special în țările în care situația epidemică prin rujeola continuă să rămână nefavorabilă și să informeze școala sau grădinița referitor la statutul de imunizare a copilului.

Sursa: ipn.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău