Noul sezon de vânătoare în Republica Moldova se deschide pe 18 august

  • 24 Iunie 2018 19:19
Noul sezon de vânătoare în Republica Moldova se deschide pe 18 august

Sezonul de vânătoare 2018-2019 se va deschide în Republica Moldova pe 18 august și se încheie pe 26 februarie, conform proiectului unei Hotărâri de Guvern pregătit de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, transmite INFOTAG.

Documentul prevede că sezonul începe cu vânătoarea de prepelițe și porumbei. Începând cu 22 septembrie până pe 30 decembrie, se admite vânarea gâștelor, rațelor, lișițelor, găinușelor de baltă și limicolelor. Mistreții vor putea fi vânați de la 29 septembrie până pe 30 decembrie, iepurii de câmp - de la 25 noiembrie până la 30 decembrie, iar fazanii - de la 6 octombrie până la 13 ianuarie.

Vânarea de vulpi se permite pe întreg parcursul sezonului de vânătoare, deoarece acestea sunt principalele animale care răspândesc rabia.

Potrivit prevederilor acestui proiect, vânătoarea urmează să fie organizată în zilele de miercuri, sâmbătă, duminică și în zilele de sărbători, iar în fondurile cinegetice din fondul forestier gestionat de Agenția "Moldsilva" - pe tot parcursul săptămânii.

Se interzice vânatul pe întreg sezonul de vânătoare la cerbi, mufloni, căpriori, bursuci, potârnichi, porumbei de scorbură, becațina mare, culicul cu cioc subțire, sitarul de mal, culicul mare și toate speciile de păsări răpitoare.

Vânătorii vor putea să vâneze în total 15,7 mii de iepuri de câmp, 20 de mii de fazani, 1,8 mii de gâști, 18 mii de găinușe de baltă, lișițe și rațe, 3 mii de limicole, 1,8 mii de porumbei și 18 mii de prepelițe. De asemena, vor putea fi sacrificați 394 de mistreți, iar cota de recoltare la vulpi și șacali este nelimitată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău