Noul procuror-șef al DNA, Anca Jurma, și-a preluat mandatul

  • 12 Iulie 2018 19:57
Noul procuror-șef al DNA, Anca Jurma, și-a preluat mandatul

La București, noul procuror-șef interimar al DNA, Anca Jurma, și-a preluat, astăzi, mandatul de la predecesoarea sa, Laura Codruța Kövesi.

Într-o scurtă declarație de presă, la sediul DNA, ea a spus că va avea ca priorități combaterea corupției la nivel înalt cu respectarea normelor procedurale și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

Anca Jurma a precizat că se va strădui să asigure un mandat echilibrat și a subliniat reperele pe care DNA trebuie să-și continue activitatea.

Anca Jurma: DNA va trebui să rămână în continuare o instituție puternică, independentă și relevantă atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupției. Acordăm o prioritate absolută resepectării normelor procedurale, standardelor europene și internaționale și drepturilor fundamentale ale cetățeanului.

La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dat asigurări cu acest prilej că lupta împotriva corupției va continua cu fermitate și va fi aplicată legislația în acest domeniu.

Augustin Lazăr: Lupta anticorupție va continua cu fermitate. Aplicarea legislației anticorupție se va efectua în continuare în conformitate cu normele și standardele internaționale de eficacitate și de apărare a drepturlor fundamentale.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a mai subliniat că Anca Jurma este un procuror cu foarte multă experiență și persoana potrivită pentru șefia DNA. De asemenea, el a afirmat că nu poate fi uitat faptul că motivele revocării Laurei Codruța Kövesi de la conducerea DNA generează îngrijorare printre magistrați în legătură cu independența lor.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău