Noi detalii referitor la cazul Carinei Țurcan, acuzată de spionaj în Rusia. Ce informații ar fi transmis României, potrivit autorităților ruse

  • 25 Iunie 2018 10:35
Noi detalii referitor la cazul Carinei Țurcan, acuzată de spionaj în Rusia. Ce informații ar fi transmis României, potrivit autorităților ruse

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administrație al ”Inter RAO”, arestată sub acuzația de spionaj, este suspectată, între altele, că a transmis României date referitoare la negocierile privind organizarea livrărilor de energie electrică în Crimeea și Donbass.

După cum transmite RBK, activitatea operativă a Carinei Țurcan s-a desfășurat pe parcursul a mai mult de șase luni, iar faza activă a operațiunii a avut loc în intervalul aprilie – mai a.c.. Potrivit sursei citate, de la Serviciul de Informații Externe al Rusiei s-a primit informația potrivit căreia cineva transmite informații României, membră NATO, țară în spatele căreia este posibil să se afle SUA.

„Aceasta a fost o informație politică referitoare la cine lucrează cu noi în Ucraina, în Donețk, în Crimeea și în alte regiuni unde noi livrăm energie electrică: cine colaborează, cine refuză să o facă, cu cine discutăm în general, care sunt problemele, schemele” - a comunicat sursa.
În 2014, când Ucraina amenința să decupleze Crimeea de la rețeaua de aprovizionare cu electricitate, 'filiala' ”Inter RAO”, societatea ȚOR, a organizat livrări de energie electrică în Ucraina, iar aceasta, la rândul său, în Crimeea. De organizarea acestei scheme s-a ocupat Țurcan.

Potrivit Rosbalt, Carina Țurcan a fost reținută pe 14 iunie, într-un dosar de spionaj (articolul 276 din Codul Penal al Federației Ruse). O zi după aceea instanța a pronunțat arestarea, pe care Țurcan a atacat-o în justiție. Plângerea va fi analizată în Tribunalul Orășenesc Moscova, pe 28 iunie, ora 10:00. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău