Noi detalii despre autorul atacului de la târgul de Crăciun din Strasbourg

  • 12 Decembrie 2018 15:56
Noi detalii despre autorul atacului de la târgul de Crăciun din Strasbourg

Procurorul francez anti-terorism Rémy Heitz a declarat că autorul atacului armat de la Strasbourg a strigat "Allahu Akbar" după ce a deschis focul asupra oamenilor care vizitau un târg de Crăciun.

Atacatorul este încă în libertate, fiind urmărit de polițiști. În cadrul unei conferințe de presă la Strasbourg, Rémy Heitz a oferit mai multe detalii în legătură cu atacul de noaptea trecută. El a precizat că suspectul a tras în oamenii aflați pe străzile înguste din apropierea târgului de Crăciun de la Strasbourg timp de câteva minute. Ulterior s-a confruntat cu un grup de soldați care patrulau și a avut loc un schimb de focuri, în timpul căruia atacatorul a fost lovit.

El a luat apoi un taxi până într-un cartier din apropiere, unde a avut loc un nou schimb de focuri cu polițiștii, însă a reușit să scape. Potrivit procurorilor, bărbatul are un cazier bogat, cu 27 de condamnări și mai multe perioade de închisoare, iar în timpul uneia dintre acestea s-a afiliat unei forme radicale a Islamului, transmit corespondenții BBC.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău