NEWS ALERT | Consiliul Europei cere urgent opinia Comisiei de la Veneția asupra condițiilor de dizolvare a Parlamentului de la Chișinău

  • 09 Iunie 2019 23:27
NEWS ALERT | Consiliul Europei cere urgent opinia Comisiei de la Veneția asupra condițiilor de dizolvare a Parlamentului de la Chișinău

Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a solicitat de urgență opinia Comisiei de la Veneția în legătură cu ultimele decizii din Republica Moldova, inclusiv condițiile de dizolvare a Parlamentului de la Chișinău.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de un purtător de cuvânt al Consiliului, Daniel Holtgen.

Thorbjørn Jagland s-a declarat extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Republica Moldova și a chemat Parlamentul ales în mod democratic, Guvernul legitim și forțele politice să acționeze cu reținere și responsabilitate, se arată în declarația Secretarului General al Consiliului Europei.

”Deciziile recente ale Curții Constituționale sunt greu de înțeles și par arbitrare în lumina textului Constituției și a standardelor internaționale de drept. Într-un stat democratic toți trebuie să respecte Constituția, în caz de incertitudine este întotdeauna necesar un sfat bun și obiectiv. Prin urmare, am decis astăzi, în calitatea mea de Secretar General, să solicit avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova”, menționează Thorbjørn Jagland.

Amintim că duminică, 9 iunie, Consiliului Europei a îndeamnat forțele politice din Republica Moldova să acționeze în mod calm și responsabil în situația creată. „Problemele politice trebuie să fie dezbătute și soluționate de reprezentanții Parlamentului, aleși în mod democratic”, se menționează în declarația Consiliului Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău