Nava cu migranți Aquarius: Ministrul italian al economiei își anulează în ultimul moment o vizită la Paris

  • 13 Iunie 2018 18:01
Nava cu migranți Aquarius: Ministrul italian al economiei își anulează în ultimul moment o vizită la Paris

Ministrul italian al economiei, Giovanni Tria, și-a anulat întâlnirea cu omologul său francez Bruno Le Maire, prevăzută pentru miercuri după-amiază la Paris, pe fondul unei controverse între cele două țări pe tema navei cu migranți Aquarius, a anunțat Ministerul Economiei din Italia pe contul său de Twitter, potrivit AFP.

Le Maire regretă această decizie, notează France Presse. ''Vizita a fost anulată la cererea italienilor. Regretăm acest fapt'', a declarat ministrul economiei francez, subliniind că avea ''multe teme importante de discutat cu Tria, în special în perspectiva'' summitului european preconizat pentru 28 și 29 iunie, la care vor fi prezentate propuneri privind reforma zonei euro.

''Sperăm ca această întâlnire să aibă loc cât mai curând posibil'', a adăugat Le Maire într-o scurtă declarație difuzată presei de ministerul său.

Declarațiile președintelui Emmanuel Macron, care a denunțat marți ''partea cinică și iresponsabilă a guvernului italian'' după refuzul de a primi nava cu migranți Aquarius, au fost criticate la Roma.

Omul forte al guvernului italian, ministrul de interne Matteo Salvini, liderul Ligii (partid de extrema dreaptă), a declarat că Franța trebuie să prezinte scuze, făcând să planeze amenințarea anulării unei întâlniri între Macron și prim-ministrul italian Giuseppe Conte, prevăzută pentru vineri la Paris.

''Dacă nu vor veni scuze oficiale, premierul Conte va face un lucru bun să nu mai meargă în Franța'', a spus Matteo Salvini.

În schimb, ministrul economiei italian și-a confirmat întâlnirea cu omologul său german Olaf Scholz, programată pentru joi la Berlin, potrivit AFP.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău