Moscova ignoră, din nou, Chișinăul. Militarii ruși vor defila de 9 Mai la Tiraspol

  • 17 Aprilie 2018 13:18
Moscova ignoră, din nou, Chișinăul. Militarii ruși vor defila de 9 Mai la Tiraspol Europa Liberă

Militarii ruși din cadrul Grupului Operativ al Trupelor Rusești (GOTR) vor participa, pentru al doilea an consecutiv, la parada de 9 mai organizată de regimul separatist de la Tiraspol pentru marcarea victoriei Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit infortag.md, soldații ruși din cadrul GOTR, dislocat în regiunea transnistreană, continuă antrenamentele pentru participarea la parada de 9 mai de la Tiraspol.

Astfel, vor participa 100 de militari ai GOTR, care au început deja repetițiile împreună cu structurile de forță ale autoproclamatei RMN. Planul de pregătire prevede mai mult de 10 antrenamente. În pofida numeroaselor proteste ale autorităților R.Moldova, militarii ruși desfășoară și exerciții comune cu structurile de forță transnistrene. 

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și-a exprimat anul trecut nedumerirea în legătura cu participarea, pentru prima dată, la parada militară desfășurată la Tiraspol la 9 mai a unităților militare din GOTR dislocat ilegal în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Chișinăul a rămas cu atât mai mult surprins, având în vedere solicitările insistente adresate autorităților ruse de a se abține de la astfel de acțiuni, se arată într-un comunicat al MAEIE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău