Moscova acuză Washingtonul că vrea să o elimine de pe piața armelor cu sancțiunile sale

  • 21 Septembrie 2018 15:56
Moscova acuză Washingtonul că vrea să o elimine de pe piața armelor cu sancțiunile sale

Sancțiunile adoptate joi seara de către SUA, primele împotriva unor entități străine pentru achiziționarea de arme rusești, reprezintă un act de 'concurență neloială' pentru a 'elimina' Rusia de pe piața armamentului, a denunțat vineri Kremlinul, potrivit AFP, Reuters și TASS.

'Aceasta este o concurență neloială, o tentativă de a elimina un concurent al producătorilor americani cu metode care contravin normelor și principiilor comerțului internațional', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând: 'aceste acțiuni sunt ostile, să spunem așa, neprietenoase, imprevizibile și, bineînțeles, continuă să cauzeze prejudicii relațiilor bilaterale aflate și așa într-o stare jalnică'.

Administrația președintelui american Donald Trump a impus joi sancțiuni armatei chineze pentru că a cumpărat avioane de luptă și sisteme de rachete din Rusia, încălcând sancțiunile americane impuse Moscovei pentru presupusul amestec în alegerile din SUA, din 2016.

În plus, SUA au adăugat joi pe lista lor neagră alte 33 de persoane fizice și entități juridice din Federația Rusă, având legătură cu industria de armament și serviciile secrete, potrivit TASS.

Rusia menține principiul reciprocității în ceea ce privește sancțiunile, dar constată că Statele Unite ale Americii au folosit prea des acest instrument pentru a reacționa de fiecare dată, a spus Peskov, întrebat despre reacția Moscovei la noile sancțiuni ale Washingtonului 'Vor fi luate măsurile care corespund cel mai bine intereselor Federației Ruse', a adăugat el.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău