Mișcarea de rezistență națională anunță un nou protest. „Vom întreprinde în continuare acțiuni pașnice de nesupunere civică”

  • 17 Iulie 2018 13:06
Mișcarea de rezistență națională anunță un nou protest. „Vom întreprinde în continuare acțiuni pașnice de nesupunere civică”

Mișcarea de rezistență națională ACUM a anunțat un nou protest în care vor cere respectarea revendicărilor din rezoluția adoptată în cadrul manifestației din 1 iulie, precum și recomandările din documentul aprobat de Parlamentul European.

Potrivit unui comunicat al Mișcării, protestul va avea loc mâine, la ora 10.00, în fața Parlamentului, când deputații se întrunesc în ședință.  

„Reiterăm că în cazul în care guvernarea nu va da curs revendicărilor noastre, vom întreprinde în continuare acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii atât în localitățile din țară, cât și în Diaspora, acțiuni care vor culmina pe 26 august curent cu Adunarea Generală a Cetățenilor, în conformitate cu Rezoluția populară adoptată în data de 1 iulie curent”, susțin reprezentanții Mișcării de rezistență națională. 

De notat că inițial conferința de presă organizată de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM, din care fac parte liderii Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei Demnitate și Adevăr, Partidului Liberal Democrat în dimineața zilei nu a avut loc din cauza susținătorilor primarului de Orhei, Ilan Șor, care au protestat față de închiderea magazinelor sociale. Conferința a fost reluată în aceeași componență într-un live pe Facebook, însă cu o altă locație.

Amintim că Mișcarea a protestat ieri în fața Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău