Logo
Prima pagină

Externe

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara

10 August 2018 14:15

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara, în perioada 13-14 august, unde va participa la reuniunea ambasadorilor şi reprezentanţilor permanenţi în Turcia, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova. 


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara


"În perioada 13-14 august, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara, la invitaţia ministrului turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu. Serghei Lavrov va participa la reuniunea ambasadorilor şi a reprezentanţilor permanenţi ai Turciei de pe lângă organizaţiile internaţionale. În cadrul vizitei, este programată rostirea de către ministrul rus de externe a unui discurs, în faţa ambasadorilor, precum şi o întâlnire cu şeful diplomaţiei turce", a anunţat Maria Zaharova. 

"Probleme de actualitate de pe agenda externă, soluţionarea conflictului sirian, precum şi a situaţiilor din Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Ucraina şi regiunea Mării Negre se vor afla în centrul atenţiei în cadrul discuţiilor de la Ankara", a afrimat Maria Zaharova. 

Cei doi miniştri rus şi turc, Serghei Lavrov, respectiv Mevlüt Çavuşoğlu, vor mai analiza dezvoltarea relaţiilor bilaterale economice, punând accent pe realizarea proiectelor majore din sectorul energetic, în principal construcţia gazoductului Turkish Stream şi a primei centrale nucleare din Turcia, Akkuyu, precum şi extinderea relaţiilor în noi domenii de cooperare, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Sursa: Rador

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: