Ministrul român al Apărării: Flancul estic al NATO se confruntă cu o atitudine agresivă a Federației Ruse

  • 10 Noiembrie 2018 10:03
Ministrul român al Apărării: Flancul estic al NATO se confruntă cu o atitudine agresivă a Federației Ruse

Flancul estic al NATO se confruntă, în continuare, cu o situație complexă de securitate și cu o atitudine agresivă a Federației Ruse, a declarat ministrul apărării, Mihai Fifor la o întâlnire cu omologul său canadian, ce a avut loc la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Pană în luna decembrie, misiunile de poliție aeriană sunt desfășurate împreuna cu aeronave de luptă canadiene, iar armatele celor două țări transmit astfel un mesaj de solidaritate, relatează Radio România Chișinău.

Întâlnirea dintre Mihai Fifor și Harjit Singh Sajjan vine la scurt timp după reuniunea de la Bruxelles a miniștrilor apărării din cadrul forțelor aliate.

Mihai Fifor a vorbit despre trendul ascendent al relațiilor bilaterale dintre România și Canada, în consolidarea parteneriatului în domeniul apărării.

„Trăim vremuri complicate în această regiune, unde ne confruntăm cu o situație complexă de securitate și cu o atitudine agresivă din partea Federației Ruse, prin intenția de militarizare a Mării Negre și prin creșterea efectivelor militare din refiune și dislocarea unor noi capabilități”, a declarat el.

Harjit Singh Sajjan a accentuat importanța întâlnirii și a mesajului pe care îl transmit cele două țări.

„Vom proteja spațiul NATO prin aliații noștri, mai ales în această regiune. Anexarea ilegală a Crimeii este inacceptabilă pentru NATO, care este îngrijorată de ce se întâmplă în regiunea Donbas și în Georgia. Întâlnirea de astăzi demonstrează că împreună transmitem un mesaj de solidaritate”, a subliniat ministrul canadian al Apărării.

Din luna septembrie, 135 de militari canadieni și patru aeronave F-18 Hornet participă alături de militarii români și aeronavele MiG-21 Lancer la misiuni de poliție aeriană sub comandă NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău