Ministrul britanic pentru Brexit și-a dat demisia

  • 15 Noiembrie 2018 12:20
Ministrul britanic pentru Brexit și-a dat demisia Sky News

Ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab și-a dat demisia joi provocând agitație în guvernul prim-ministrului Theresa May, după ce aceasta a încheiat un acord privind ieșirea Marii Britanii din UE care a fost criticat dur de oponenți, aliați și membri ai partidului său, relatează Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

„Regret să anunț că, după reuniunea guvernului de ieri (miercuri - n.r.) privind acordul pentru Brexit, trebuie să demisionez", a postat pe Twitter Dominic Raab. El a spus că planul Theresei May amenință integritatea Marii Britanii.

"Nu pot să împac termenii acordului propus cu promisiunile pe care le-am făcut țării în manifestul nostru la ultimele alegeri. Aceasta este, în miezul ei, o problemă de încredere publică", a adăugat el.

Liderii din statele Uniunii Europene (UE) se vor întâlni pe 25 noiembrie pentru a oficializa acordul de divorț din partea blocului comunitar. May se confruntă acum cu lupta mai dificilă de a obține votul parlamentului pentru acord.

Jurnaliștii britanici susțin că nemulțumirea în rândul parlamentarilor conservatori care susțin Brexitul este atât de mare, încât ei ar putea solicita un vot de neîncredere în conducerea ei. Nu a existat o confirmare a acestei informații până în prezent.

Un reporter al ITV a vehiculat informația că până joi la prânz s-ar putea aduna suficiente solicitări pentru un vot de neîncredere.

Rezultatul final pentru Marea Britanie rămâne nesigur: scenariile variază de la un divorț calm până la o respingere a acordului lui May, care ar putea duce la demisia ei și la părăsirea UE fără un acord, sau chiar la un nou referendum, comentează Reuters. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău