Logo
Prima pagină

Toate ştirile

Mike Pompeo l-a înlocuit pe Rex Tillerson la conducerea Departamentului de Stat

13 Martie 16:20

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi, 13 martie, că Rex Tillerson a fost înlocuit la conducerea Departamentului de Stat de către Mike Pompeo, până în prezent directorul CIA.


Mike Pompeo l-a înlocuit pe Rex Tillerson la conducerea Departamentului de Stat

Mike Pompeo l-a înlocuit pe Rex Tillerson la conducerea Departamentului de Stat


„Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de stat. El va face o treabă fantastică! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitatea sa! Gina Haspel va fi noul director al CIA, fiind astfel şi prima femeie desemnată pentru acest post. Felicitări tuturor!”, a scris Trump pe Twitter.

La câteva minute după apariţia acestei postări, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a emis un comunicat în care afirmă că Tillerson a avut realizări importante în cele 14 luni cât a condus Departamentul de Stat.

Trump nu şi-a motivat deocamdată decizia înlocuirii lui Tillerson. Dar un reprezentant al Casei Albe susţine că preşedintele şi-a dorit o echipă nouă în perspectiva negocierilor istorice cu Coreea de Nord.

Totuşi, în mass-media au existat numeroase relatări despre dezacorduri între Trump şi Tillerson în ceea ce priveşte abordarea politicii externe americane.

Potrivit Reuters, care citează un responsabil neprecizat de la Casa Albă, Trump i-ar fi cerut lui Tillerson vineri să părăsească şefia diplomaţiei americane, dar nu a dorit să anunţe înlocuirea sa tocmai când secretarul de stat era într-un turneu oficial în Africa. Tillerson şi-a încheiat acest turneu mai devreme decât era prevăzut. 

Sursa: Agerpress

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: