Mihai Fifor, despre interceptarea bombardierului rus deasupra Mării Negre: Suntem pregătiți

  • 27 Iulie 2018 15:41
Mihai Fifor, despre interceptarea bombardierului rus deasupra Mării Negre: Suntem pregătiți

Ministrul Apărării Naționale al României, Mihai Fifor, a declarat, vineri, cu referire la interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre, că acesta ”nu este un lucru nou” și că astfel de lucruri apar frecvent, scrie Mediafax.

”Nu este un lucru nou ce s-a întâmplat. Astfel de lucruri apar frecvent, tocmai de aceea există poliție aeriană care se face de pe Mihai Kogălniceanu. Acolo sunt colegii noștri britanici care operează cu cele patru Typhoon-uri. Alături de ele sunt și forțele române care execută misiunile de poliție aeriană. Este, dacă vreți, o formă de manifestare a Federației Ruse cu care noi ne-am obișnuit, în ultimă instanță sunt provocări la care NATO răspunde așa cum se întâmplă de fiecare dată cu aceste misiuni de poliție aeriană. Nu discutăm doar despre spațiul românesc, discutăm de spațiul NATO și pentru asta suntem pregătiți să apărăm acest spațiu”, a declarat, vineri, Mihai Fifor, la Sibiu.

Declarația ministrului vine în contextul în care un bombardier rus a fost interceptat de avioane de vânătoare britanice trimise joi de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în apropierea spațiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, au anunțat Forțele Aeriene Regale britanice.

Avionul militar rus nu a pătruns în spațiul aerian NATO.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău