Memorandum pentru modernizarea bibliotecilor

  • 17 August 2018 15:30
Memorandum pentru modernizarea bibliotecilor

Biblioteca Națională și Programul Novateca/AO IREX Moldova au semnat astăzi, 17 august, un memorandum care prevede continuarea procesului de modernizare a bibliotecilor publice. Va fi dezvoltat un cadru național de evaluare a bibliotecilor pentru determinarea impactului serviciilor oferite societății, dar și asigurarea cu softuri licențiate a bibliotecilor publice teritoriale.

Scopul programului, potrivit Evan Tracz, directorul Programului Novateca, este de a susține bibliotecile publice din Moldova în crearea serviciilor pentru comunități, iar memorandumul este un component al acestui scop.

O altă componentă importantă a memorandumului sunt softurile de care pot beneficia bibliotecile. Biblioteca Națională devine coordonator național în obținerea softurilor licențiate pentru toate bibliotecile publice din Moldova, lucru care va duce și la economisirea a sume mari de bani.

Directoarei Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, menționează că acest acord are deja rezultate foarte bune în ceea ce ține de modernizarea bibliotecilor din Republica Moldova, prin implementarea noilor practici de evaluare și monitorizare a activității bibliotecilor publice.

Memorandumul este valabil pentru o perioadă de cinci ani.

Sursa: ipn.md

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău