Medicamentele vor putea fi importate în raioanele de est ale R. Moldova doar de către agenții economici din această zonă

  • 22 Ianuarie 2019 16:16
Medicamentele vor putea fi importate în raioanele de est ale R. Moldova doar de către agenții economici din această zonă

De la 1 februarie curent, medicamentele, produsele farmaceutice și parafarmaceutice, materia primă medicamentoasă, produsele de uz fitosanitar și fertilizanții vor putea fi importate în raioanele de est ale Republicii Moldova doar de către agenții economici din această zonă înregistrați la Agenția Servicii Publice, informează MOLDPRES.

Totodată, procedurile de import vor fi realizate în corespundere cu standardele stabilite de Serviciul Vamal, iar mărfurile importate vor rămâne doar pe teritoriul regiunii transnistrene.

În prezent, doar șapte agenți economici au dreptul de import a produselor farmaceutice și parafarmaceutice și materie primă medicamentoasă pentru localitățile din stânga Nistrului.

Potrivit Serviciului Vamal, acțiunea reprezintă prima etapă a procesului de unificare a importului de produse farmaceutice în corespundere cu legislația Republicii Moldova și standardele internaționale, care va dura până la 1 iulie 2019, atunci când va fi inițiată următoarea etapă a acestui proces.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău