Manifestație cu incidente a susținătorilor lui Ilan Șor, la Orhei. Reprezentanții opoziției, asediați într-un magazin din oraș (VIDEO)

  • 05 August 2018 14:56
Manifestație cu incidente a susținătorilor lui Ilan Șor, la Orhei. Reprezentanții opoziției, asediați într-un magazin din oraș (VIDEO)

O manifestație a susținătorilor Partidului Șor, organizată duminică la Orhei împotriva partidelor de opoziție, acuzate că ar intenționa să blocheze „proiectele de infrastructură” ale actualului primar al orașului, nu a trecut fără incidente.

Nemulțumiți de cererea privind închiderea „magazinelor sociale”, participanții la această manifestație, în frunte cu primarul de la Jora de Mijloc, Maria Tauber, i-au atacat cu mături pe cei câțiva reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei Demnitate și Adevăr și ai Partidului Liberal Democrat din Moldova care au venit la Orhei pentru a se întâlni cu locuitorii. Drept urmare, reprezentanții opoziției au fost forțați să se refugieze în interiorul unui magazin.

Suporterii primarului Ilan Șor, în frunte cu primarul din Jora de Mijloc, Marina Tauber, au pornit de la porțile stadionului din Orhei și au mărșăluit pe străzile orașului scandând „Jos Sandu, jos Năstase!”, „Orhei este al nostru!” „Marș afară din Orhei!”, dar și insulte la adresa liderilor PAS și Platformei DA.

Înfuriați la vederea celor câțiva reprezentanți ai opoziției, ei și-au intensificat scandările și au încercat să folosească măturile pe care le purtau cu ei, după care au asediat magazinul în care s-au retras membrii PAS, Platformei DA și PLDM. Ei au manifestat minute în șir în fața încăperii și le cereau să părăsească orașul.

 

Secretarul general al Platformei DA, Chiril Moțpan, a scris pe Facebook că „La Orhei, de câteva ore bune, câțiva membri al Platformei Demnitate și Adevăr, sunt blocați în interiorul unui butic de către susținătorii furioși ai lui Șor (...) Colegii mei sunt sechestrați de persoane zombate, fără rațiune și discernământ”. 

După încheierea protestului, reprezentanții opozișiei au reușit să părăsească încăperea.

Susținătorii lui Ilan Șor, , condamnat în primă instanță pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari într-un dosar conex fraudei bancare, au protestat și anterior împotriva unei pretinse tentative de lichidare a magazinelor sociale, după ce deputați PLDM au cerut audierea CNA în Parlament, în contextul în care magazinele sociale ar putea contribui la fraudarea alegerilor parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău