Maluri de Prut | O tânără din Sângerei, studentă eminentă la Iași, este autoare a două volume de poezie

  • 25 Februarie 2017 12:46
0%
00:00:00
00:00:00

La cei 19 ani împliniți, Crina Snegur are deja editate două volume de versuri: ”Vals pe tăiș” și ”Captivă a zborului”.  Originară din satul Cubolta, raionul Sângerei, Crina este studentă în anul întâi la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pasiunea sa pentru carte i-a adus și alte realizări frumoase. În prima sesiune din viața sa de studentă, tânăra poetă a luat exemenele cu 10 pe linie.

Se descrie simplu: ”Crina Snegur este cuvânt până în măduva oaselor. Țin foarte mult la latura spirituală a vieții. Cuvântul vine cumva la linia de mijloc între spirit și materie, prin urmare, de el încerc să mă țin și eu ca să fiu într-o armonie cu mine însămi și cu lumea”.

Este îndrăgostită de poeziile lui Grigore Vieru, Nichita Stănescu, iar pe Vasile Romanciuc îl consideră poetul său de suflet.

Născută în localitatea de baștină a lui Pantelimon Halippa, unul dintre cei mai importanți militanți pentru afirmarea spiritului românesc în Basarabia și unirea cu România, pentru Crina, România este o „rană”.

„Este o rană, deocamdată, pentru că nu este întreagă. Pentru mine România încă trebuie  să se împlinească”. De pe malul drept al Prutului, Basarabia se vede cu dor și cu tristețe. „Mă uit acum cum s-a ridicat România și cum luptă pentru dreptate iar la noi oamenii încă dorm, sau poate vor să doarmă... Mi-e dor de Basarabia cea de pe vreme lui Pantelemon Halippa”.

Interviu realizat de Ina Guțu în incinta Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași cu poeta Crina Snegur, studentă la Facultatea de Filologie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău