Mallorca | Mai mult de zece morți. Un băiat de cinci ani este dat în continuare dispărut

  • 11 Octombrie 2018 19:37
Mallorca | Mai mult de zece morți. Un băiat de cinci ani este dat în continuare dispărut

Bilanțul inundațiilor devastatoare care au lovit Mallorca, principala atracție turistică a Insulelor Baleare, a crescut la 12 morți după descoperirea joi a două corpuri care ar aparține unor cetățeni de naționalitate germană, a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii civile, citat de AFP.

Potrivit acestuia, cadavrele au fost găsite în apropiere de satul Arta, din estul insulei, iar serviciile de urgență au precizat pe Twitter că acestea au fost localizate "în apropierea zonei unde a fost găsit vehiculul cuplului de germani dispăruți".

Descoperirea celor două cadavre ridică la 12 numărul victimelor (dintre care doi britanici, o olandeză și un alt străin rămas încă neidentificat) inundațiilor care au lovit marți seara Mallorca.

Un băiat de cinci ani este dat în continuare dispărut, însă numărul persoanelor dispărute ar putea fi mai mare, a indicat Catalina Caldera, membră în guvernul regional.

Circa 900 de persoane sunt implicate în operațiunile de căutare și de ajutorare a victimelor, potrivit autorităților locale.

Așezarea Sant Llorenc des Cardassar, cel mai grav afectată, a fost devastată de torenții care au măturat totul în calea lor, a constatat un jurnalist AFP prezent la fața locului.

Numeroase mașini au fost complet distruse, străzile sunt pline de noroi, mulți copaci au fost dezrădăcinați, iar localnicii și voluntarii fac eforturi să scoată apa din casele inundate.

Precipitațiile intense care au căzut într-un interval de doar câteva ore au luat pe toată lumea prin surprindere. ''Au căzut 220 de litri de precipitații pe metru pătrat'', a detaliat guvernul regional din Insulele Baleare.

Palatul Regal a făcut apel la "solidaritatea (...) întregii Spanii" în fața "dezolării și tragediei" cu care se confruntă victimele. Camera Deputaților a ținut un minut de reculegere la Madrid, în timp ce guvernul regional din Baleare a decretat trei zile de doliu.

Autoritățile locale au pus la dispoziție mai multe săli de sport în zonă pentru persoanele sinistrate.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău