Maia Sandu și Andrei Năstase au discutat cu Johannes Hahn. „Am primit asigurări că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din R.Moldova”

  • 13 Decembrie 2018 09:29
Maia Sandu și Andrei Năstase au discutat cu Johannes Hahn. „Am primit asigurări că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din R.Moldova”

În cadrul vizitei din această săptămână la Parlamentul European la Strasbourg, reprezentanții blocului format ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase cu domnul Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

Astfel, Maia Sandu a anunțat că, în cadrul întâlnirii, a fost abordat cel mai important subiect de pe agenda societății - necesitatea asigurării unor alegeri libere și corecte.  „Am informat înaltul oficial despre abuzurile tot mai mari și tot mai frecvente ale guvernării, despre acuzațiile halucinante de trădare de patrie lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziției, despre măsurile fără precedent de intimidare și hărțuire a tuturor celor care nu se supun regimului”, a declarat reprezentanta ACUM. 

În același timp, Maia Sandu susțin căa primit asigurări că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova și va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte. 

Menționăm că liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au depus la Parlamentul European de la Strasbourg o petiție cu 50 000 de semnături ale cetățenilor Republicii Moldova, prin care solicită asistența Uniunii Europene și a țărilor membre în investigarea furtului miliardului de dolari din sistemul bancar al țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău