Maia Sandu: Le-am cerut instituțiilor europene să facă presiuni pe guvernare să asigure alegeri libere și corecte

  • 11 Mai 2018 13:26
Maia Sandu: Le-am cerut instituțiilor europene să facă presiuni pe guvernare să asigure alegeri libere și corecte

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate sunt îngrijorați de modul în care sunt finanțate partidele politice și campaniile electorale.

Membrii PAS au înaintat o scrisoare publică către premierul Pavel Filip, în care îi cer guvernării să facă mai multe modificări legislative prin care să fie permise donațiile mici și transparente din diasporă pentru partide, dar și să fie interzisă finanțarea formațiunilor politice prin fundațiile politicienilor. 

„Suntem în plină campanie electorală în municipiul Chișinău. Anul 2018 e și anul alegerile parlamentare și noi reiterăm îngrijorările în raport cu acțiunile guvernării, care vin să pună în pericol credibilitatea alegerilor. Am expediat o scrisoare partenerilor europeni le-am vorbit oficialilor europeni că mulți cetățeni consideră acest an electoral, în special alegerile parlamentare, ca hotărâtoare în obiectivul pe calea de a opri prăbușirea Republicii Moldova într-un regim autoritar. Le-am cerut instituțiilor europene să facă presiuni pe guvernare să asigure alegeri libere și corecte atât în mai la Chișinău, cât și în toamnă, la parlamentare”, a declarat Maia Sandu.

În scrisoare adresată anterior partenerilor europeni, Maia Sandu și-a exprimat îngrijorarea și față de situația din mediul de afaceri și din presa din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău