Mai multe site-uri franceze, inaccesibile după ce un incendiu a afectat un sediu al unei firme de web hosting

  • 10 Martie 2021 16:33
Mai multe site-uri franceze, inaccesibile după ce un incendiu a afectat un sediu al unei firme de web hosting

Mai multe site-uri de internet din Franța au fost miercuri inaccesibile după ce un incendiu spectaculos, care din fericire nu a făcut victime, s-a produs în noaptea de marți spre miercuri într-unul dintre cele patru centre de date deținute de firma OVHcloud la Strasbourg, firmă care oferă servicii de web hosting și de administrare a datelor în sisteme cloud, transmite AFP, preluat de Agerpres.

În cursul dimineții, funcționarea a numeroase site-uri, printre care cel al aeroportului din Strasbourg, al companiei franceze de brokeraj specializată în criptomonede Coinhouse, dar și al Centrului parizian Pompidou sau al clubului de handbal din Créteil, a fost afectată.

Platforma de acces la date publice data.gouv.fr a fost de asemenea temporar inaccesibilă.

Compania dispune de 29.000 de servere în centrele de la Strasbourg. Într-un comunicat, OVHcloud s-a declarat "ușurată că nu s-au înregistrat victime" în incendiu și le-a prezentat "scuze sincere" clienților afectați, promițând să găsească soluții pentru ca site-urile afectate să redevină cât mai rapid accesibile. Întrebați cu privire la riscul unor pierderi definitive de date, reprezentanții companiei au răspuns că situația urmează să fie evaluată.

Compania OVHCloud a fost creată în 1999 de Octave Klaba, un tânăr francez de origine poloneză care a ajuns în Hexagon pe când era adolescent. Compania a început prin a oferi servicii de web hosting și s-a lansat în domeniul serviciilor de găzduire a datelor în cloud din 2010. Ultimele cifre de afaceri publicate datează din 2019 și se ridică la suma de 600 de milioane de euro. Compania contează pe 2.450 de colaboratori, dintre care jumătate din Franța și operează 32 de centre de date în diverse locuri din lume. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău