Macedonia solicită sprijin pentru aderarea la NATO

  • 25 Iunie 2018 14:09
Macedonia solicită sprijin pentru aderarea la NATO

Ministrul macedonean al apărării, Radmila Sekerinska, a trimis o scrisoare miniștrilor apărării din cele 29 state NATO, în care solicită sprijin pentru ca Macedonia să fie invitată să adere la NATO la summitul din luna iulie.

Ministrul macedonean al apărării a purtat discuții telefonice cu unii miniștri ai apărării din statele NATO, care au salutat acordul cu Grecia și care și-au exprimat sprijinul pentru primirea Macedoniei în NATO - a comunicat Ministerul macedonean al Apărării.
În scrisoarea adresată omologilor săi din Alianța Nord-Atlantică, Sekerinska îi informează că a fost eliminat cel mai mare obstacol din calea integrării euroatlantice a Macedoniei.

"A fost nevoie de curaj și diplomație pentru ca ambele părți să atingă acest obiectiv. Poporul nostru este unit în dorința de a deveni parte a UE și NATO. 75% din cetățenii Macedoniei acordă sprijin aderării la NATO" - a transmis Sekerinska, adăugând că aderarea Macedoniei la NATO va consolida democrația, stabilitatea și securitatea în regiune și va reprezenta un exemplu și pentru alte state din Balcanii de Vest. Ministrul macedonean al apărării a reamintit că Macedonia a făcut un mare pas înainte în conformitate cu recomandările summitului NATO de la Varșovia, referitoare la îmbunătățirea relațiilor cu statele vecine și a relațiilor interetnice, la edificarea statului de drept și a justiției independente, la libertatea presei și religioasă.

"Vom continua să lucrăm la aceste reforme" - a scris Sekerinska, reamintind că Macedonia și-a îmbunătățit relațiile și parteneriatul cu Bulgaria și a avut aceeași abordare și în relațiile cu Grecia. "Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult decât oricând. În conformitate cu concluziile summitului din 2008 de la București așteptăm să fim invitați să aderăm la NATO" - a concluzionat ministrul macedonean al apărării.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău