Luxul în care trăiește soția lui Bashar al-Assad în timp ce în Siria au loc atacuri chimice și asedii cu rachete

  • 17 Aprilie 2018 12:21
Luxul în care trăiește soția lui Bashar al-Assad în timp ce în Siria au loc atacuri chimice și asedii cu rachete

Alma al-Assad a fost supranumită „Prima Doamnă a Iadului” și este acuzată că susține atrocitățile comise de soțul ei, că trăiește într-un lux greu de imaginat, în timp ce milioane de sirieni părăsesc țara, îngroziți de războiul civil care le-a ucis rude și prieteni, scrie digi24.ro.

În 2012, Wikileaks a publicat mii de e-mailuri private ale Asmei al-Assad, din care reieșea că Prima Doamnă a Siriei era mai preocupată de shopping decât de urmările dramatice ale războiului civil. Potrivit digi24.ro, mai exact, Alma al-Assad cheltuia 11.500 de euro pe lumânări parfumate și alți 350.000 de euro pe mobilă și candelabre aduse de la Paris.

Asma și Bashar al-Assad locuiesc într-o proprietate din Damasc a cărei valoare este estimată la cel puțin 1 milion de euro. Prima Doamnă își comandă pantofi în valoare de 7.000 de dolari, cu tocuri încrustate cu cristale, iar toate comenzile sunt livrate în Dubai, pentru a evita sancțiunile internaționale impuse familiei al-Assad.

Asma al-Assad s-a născut la Londra, din părinți sirieni, la 11 august 1975. Mama ei era diplomat, tatăl ei, un medic cardiolog respectat. Asma a absolvit King's College din Londra în 1996, obținând o diplomă în informatică și una în literatură franceză. Ea trebuia să urmeze un master la Universitatea Harvard când l-a cunoscut pe actualul ei soț, Bashar al-Assad. Cei doi s-au căsătorit în decembrie 2000, iar Asma a renunțat la jobul ei din domeniul investițiilor bancare și s-a mutat cu soțul ei în Siria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău