Logo
Prima pagină

Sport

Lupte: Aur european pentru România, după o pauză de 11 ani

02 Mai 09:44

Mihai Mihuț a adus prima medalie europeană de aur pentru România după o pauză de 11 ani, marți, când a ieșit campion la categoria 63 de kilograme la greco-romane, la Campionatele Europene de lupte de la Kaspiisk, în Rusia.


Lupte: Aur european pentru România, după o pauză de 11 ani

Lupte: Aur european pentru România, după o pauză de 11 ani


În aceeași zi, tot la stilul greco-roman, Alin Alexuc Ciurariu a obținut medalia europeană de bronz la categoria 130 de kilograme.

Mihai Mihuț l-a învins în finală pe norvegianul Stig-Andre Berge, după ce, în optimi, a trecut de francezul Leo Alexandre Sylvain Tdudezca, în sferturi l-a învins pe bulgarul Nikolai Ivanov Vichev, iar în semifinale a câștigat lupta în fața rusului Zaur Kabaloev.

Alin Alexuc Ciurariu a primit bronzul după ce l-a învins pe vicecampionul european, ungurul Balint Lam. În calificări, Alexuc l-a învins pe cehul Stepan David, pentru ca apoi să-l învingă pe lituanianul Mantas Knystautas, în sferturi, și să fie învins, în semifinale, de turcul Riza Kayaalp, care are trei medalii de campion mondial și șase medalii de campion european.

Lotul format din cei 14 sportivi cu care România participă la Campionatele Europene de lupte de la Kaspiisk, Rusia, este antrenat de Anton Arghira și Petrică Cărare.

Sursa: RRA

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: