Luptătorul Donior Islamov a cucerit bronzul la Campionatul European

  • 02 Mai 2018 19:45
Luptătorul Donior Islamov a cucerit bronzul la Campionatul European

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Donior Islamov (63 kg) a obținut medalia de bronz la Campionatul European, care se desfășoară la Kaspiisk (Rusia), transmite MOLDPRES.

El a intrat în posesia distincției după ce l-a învins în primul meci disputat pe Slavik Galstyan (Armenia), a cedat în următoarea partidă medaliatului cu argint Andre Berge (Norvegia) și l-a devansat în a treia întâlnire pe Ivan Lizatovic (Croația), premiant anul trecut la Europene. ”Este indiscutabil un succes”, astfel a comentat astăzi pentru agenție performanța înregistrată șeful de catedră de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Sergiu Busuioc, maestru al sportului.

În turneul de lupte greco-romane vor mai concura coechipierii Daniel Cataraga (72 kg) și Viorel Burduja (82 kg). 

În concursul de lupte libere și-au anunțat participarea Ivan Zamfirov (57 kg), Andrei Perpelița (65 kg), Alexandru Burcă (79 kg), Denis Balaur (86 kg), Nicolae Ceban (92 kg), Georgy Rubaev (97 kg) , Alexandru Romanov (125 kg) și Svetlana Saenko (76 kg).

Compatrioții Ivan Guidea și Angela Dorogan reprezintă la Europene România și, respectiv, Azerbaidjanul.

Donior Islamov a mai cucerit medalia de bronz la Europenele din 2016 (Riga) la categoria de greutate până la 59 de kilograme. Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996, SUA). Campionatul de la Kaspiisk se va încheia pe 6 mai.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău