Lukașenko a început să bănuiască Moscova de încercarea de a încorpora Belarusul în Rusia

  • 14 Decembrie 2018 15:25
Lukașenko a început să bănuiască Moscova de încercarea de a încorpora Belarusul în Rusia

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a opinat că, sub pretextul "integrării profunde", Moscova vrea să încorporeze Republica Belarus în componența Rusiei.

 ,,Înțeleg aceste aluzii: veți primi petrol, dar haideți și distrugeți țara și să intrați în componența Rusiei", le-a spus președintele Lukașenko jurnaliștilor ruși la conferința de presă ținută astăzi, la Minsk. "Întotdeauna pun întrebarea: pentru ce se fac aceste lucruri? V-ați gândit la consecințe? Cum vor fi percepute aceste lucruri de cetățenii țării voastre și de comunitatea internațională? O țară este încorporată cu orice preț în componența altei țări”, a afirmat Lukașenko.

După cum a afirmat președintele belarus, ideea încorporării aparține Moscovei, sub forma ”integrării profunde”. Comentând relansarea discuției referitoare la un centru de emisiune unic și o uniune valutară, Lukașenko a declarat că ”acest lucru înseamnă crearea unei alianțe pornind de la acoperiș, și nu de la fundament”. Atunci (la începutul anilor 2000 – n. Interfax) nu era nevoie de această uniune despre care se stipulează în tratat. Acum însă a început să se vorbească multe despre acest lucru”, a spus Lukașenko.

Potrivit Interfax, la ședința Consiliului unional de miniștri al Rusiei și Republicii Belarus, desfășurată ieri, la Brest, primul ministru al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că Moscova este dispusă să aprofundeze și pe mai departe integrarea cu Minskul, până la crearea unui centru de emisiune comun, a unui tribunal comun și a altor organe comune.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău