Liderul separatist de la Tiraspol a convocat Consiliul de securitate în legătură cu declararea stării de război în Ucraina

  • 28 Noiembrie 2018 19:57
Liderul separatist de la Tiraspol a convocat Consiliul de securitate în legătură cu declararea stării de război în Ucraina

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a convocat, miercuri, ședința Consiliul de securitate la care a fost discutată "situația privind introducerea stării de război în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv în regiunile Odessa și Vinnița de la frontiera cu Transnistria".

Potrivit agenției INFOTAG, în cadrul ședinței "a fost coordonat planul de acțiuni în condițiile actuale și, în special, a fost luată decizia de a crea un centru de coordonare pentru monitorizarea și reacționarea la posibilele schimbări ale situației".

De asemenea, s-a menționat că, în prezent, situația este stabilă. Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol "urmărește cu atenție dinamica situației și este în permanentă coordonare cu Ambasada Ucrainei în Republica Moldova". MAE recomandă transnistrenilor care călătoresc în Ucraina "să țină cont de acțiunea regimului stării de război și să fie înțelegători față de eventualele controale suplimentare la trecerea frontierei, precum și să fie precauți".

De astăzi, în Transnistria a fost deschisă o linie fierbinte, unde cetățenii pot apela în caz că întâmpină dificultăți la trecerea frontierei sau pe teritoriul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău