La sfârșitul acestei săptămâni se dă startul campaniei electorale pentru toți concurenții și candidații înregistrați la alegerile parlamentare

  • 21 Ianuarie 2019 08:07
La sfârșitul acestei săptămâni se dă startul campaniei electorale pentru toți concurenții și candidații înregistrați la alegerile parlamentare

La sfârșitul acestei săptămâni, vineri, 25 ianuarie, se va da startul campaniei electorale pentru toți concurenții și candidații înregistrați la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 care vor avea loc în premieră în baza sistemului mixt de vot.

În circumscripția națională, în care 50 de deputați vor fi aleși ca și până acum pe liste de partid, au fost deocamdată înregistrate oficial șase formațiuni politice – Partidul Democrat, Blocul ACUM, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor și Mișcarea Populară Antimafie. Au mai depus actele la CEC – trei formațiuni: Partidul Nostru, Partidul Național Liberal și Partidul Voința Poporului.

În circumscripțiile uninominale, în care vor fi aleși 51 de deputați, până acum au fost înregistrați 190 de candidați la funcția de deputat dintr-un număr de 400 de pretendenți. PDM și PSRM au câte 47 de candidați înregistrați, iar Partidul Șor – 41. Din partea Blocului ACUM Platforma Da și PAS au fost înscriși în cursă 25 de candidați, de la PCRM – 15, de la Partidul Nostru – 3, iar 12 candidați se declară independenți.

Partidele politice și candidații mai au la dispoziție doar patru zile pentru a depune actele la Comisia Electorală Centrală și la consiliile electorale de circumscripție în vederea înregistrării în calitate de concurenți la alegerile din februarie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău