La Muzeul Național de Istorie este inaugurată expoziția învingătorilor la cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial

  • 21 Noiembrie 2018 13:32
La Muzeul Național de Istorie este inaugurată expoziția  învingătorilor la cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial

Miercuri, 21 noiembrie, la Muzeul Național de Istorie este inaugurată expoziția de fotografii ale învingătorilor la cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial, World Press Photo 2018, care va fi deschisă până pe 12 decembrie, transmite INFOTAG.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Centrului pentru Jurnalism Independente, care a organizat evenimentul cu susținerea financiară a Ambasadei Olandei, expoziția se desfășoară la Chișinău al doilea an consecutiv și este o reflectare a principalelor evenimente din lume ale anului.

Aflată în acest an la cea de-a 61-a ediție, competiția a reunit în jur de 5 mii de fotografi din 125 de țări, care au expediat peste 73 mii de imagini. 

Juriul a premiat 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelandă, Turcia, Marea Britanie și SUA.

Juriul a numit fotografia anului lucrarea fotografului din Venezuela Ronaldo Schemidt. Aceasta l-a imortalizat pe un participant al mitingului anticoncurențial de la Caracas din 3 mai 2017. Hainele unui venezuelean de 28 de ani au fost cuprinse de flăcări după ce rezervorul unei motociclete din apropiere a explodat. El a fost dus la spital cu arsuri de gradul I si II.

Biletele pot fi achiziționate în incinta muzeului. Prețul bilet pentru adulți este de 10 lei, iar pentru studenți - 5 lei.
 
Sursa: INFOTAG

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău