La Chișinău se deschide o expoziție despre principalii actori ai realizării Marii Uniri

  • 10 Iulie 2018 19:56
La Chișinău se deschide o expoziție despre principalii actori ai realizării Marii Uniri

Expoziția "Contribuția marilor personalități românești la realizarea Marii Uniri", ce prezintă documente legate de Marea Unire de la 1918, va fi deschisă pe 11 iulie, la ora 11.00, la Galeria la Rond din Chișinău, Republica Moldova, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Expoziția este organizată de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" (ICR) din Chișinău, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș și Muzeul Județean Argeș, potrivit Mediafax.

Vernisajul adună 20 de bannere ce prezintă o serie de documente, mărturii și fotografii inedite, extrase din arhivele existente la Centrul de Studii și Păstrare a Arhivelor Militare Istorice-Pitești, Argeș. Sunt incluse documente de la domeniul Brătienilor de la Vila Florica, Ștefănești, județul Argeș, și Casa Memorială Ion Mihalache din Dobrești, județul Argeș, referitoare la activitatea unor personalități ale societății românești pentru realizarea Marii Uniri.

Expoziția prezintă momente legate de Marea Unire de la 1918 din activitatea lui: Ion (Ionel) I.C. Brătianu, Vintilă I. C. Brătianu, Dinu I. C.Brătianu, Ion Mihalache, Liviu Rebreanu, George Topîrceanu, Costin Petrescu, Ion Pillat, Dumitru Mățăoanu, Constantin Stere, Miron Cristea și Ion Inculeț.

Sursa: Descopera

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău