La Cahul începe Festivalul de Film Documentar MOLDOX

  • 31 August 2018 16:18
La Cahul începe Festivalul de Film Documentar MOLDOX

Filmul Ada for Mayor, în regia lui Pau Faus, va deschide cea de-a III-a ediție a Festivalului de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX, care va avea loc la Cahul în perioada 1-5 septembrie. Gazda festivalului la această ediție este Teatrul Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu”, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an vine cu filme documentare care vor fi proiectate în premieră în Moldova. Moldova, Brazilia, Bolivia, SUA, Australia, Spania, Franța, Germania, România – sunt doar câteva din statele de producție a celor 23 de filme documentare de lung metraj apreciate la nivel mondial care vor rula pe marele ecran.

Filmele de anul acesta, premiate la diverse festivaluri, abordează un subiect actual și prezent la nivel mondial – problema corupției în diversele ei aspecte în diferite țări. Un alt subiect atins va fi „corpul”, în multitudinea semantică a cuvântului – corp uman, corp legislativ, corp ceresc etc., ca și element central în diverse situații din viață.

De asemenea, publicul va putea viziona o selecție specială de filme documentare autohtone – Local Dox, iar o categorie separată Youth Dox va fi dedicată documentarelor pentru tineri. Pe lângă proiecțiile de filme, programul festivalului include un concert de muzică acustică Via Dacă, o expoziție de caricaturi ale autorului Alex Buretz, dar și paneluri de discuție în despre corupție, moderate de Vasile Ernu, cu invitați speciali.

Accesul publicului este liber. Organizatorii asigură transport gratuit Chișinău – Cahul – Chișinău, zilnic, pe durata festivalului. Rezervări locuri transport se pot face în prealabil la numărul de telefon: 078 318 376 sau online pe site-ul festivalului.

Programul complet al evenimentului poate fi accesat pe: www.moldoxfestival.com.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău