Kremlinul nu a stabilit încă reacția față de Israel după doborârea avionului militar rus

  • 21 Septembrie 2018 19:40
Kremlinul nu a stabilit încă reacția față de Israel după doborârea avionului militar rus

Administrația Vladimir Putin încă nu a stabilit ce urmări va avea incidentul aerian din Siria soldat cu 15 morți, pentru care a atribuit vina Israelului, anunță Kremlinul, citat de site-ul Ynetnews.com.

Președintele Vladimir Putin a fost informat despre raportul prezentat de reprezentanții armatei israeliene trimiși la Moscova.

Rusia urmează să decidă care va fi următorul pas. "Este prematur" să se știe reacția, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Doborârea avionului militar rus în largul coastelor Siriei este rezultatul unei serii de circumstanțe tragice, a afirmat Vladimir Putin, promițând măsuri pentru protejarea personalului militar rus. Avionul rus de recunoaștere de tip Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât de artileria antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse. Rusia este unul dintre principalii aliați ai Administrației Bashar al-Assad. "Cel mai probabil, în acest caz pare a fi vorba de o serie de evenimente tragice accidentale, deoarece avionul nostru nu a fost doborât de un avion israelian. Fără niciun dubiu, trebuie să cercetăm cu seriozitate ce s-a întâmplat", a declarat Vladimir Putin marți seară. "Măsurile de reacție vor viza în primul rând garantarea securității personalului militar rus și a bazelor ruse din Siria", a precizat Vladimir Putin, citat de agenția Reuters.

Israelul a negat implicarea în incidentul aviatic, dar a exprimat regret pentru moartea militarilor ruși.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău