Kievul pregătește sancțiuni împotriva editurilor rusești care publică literatură antiucraineană

  • 16 August 2018 13:19
Kievul pregătește sancțiuni împotriva editurilor rusești care publică literatură antiucraineană

Comisia de Stat pentru Radio și Televiziune din Ucraina propune Guvernului de la Kiev să impună sancțiuni împotriva editurilor rusești care publică și distribuie conținut antiucrainean.

Potrivit ziarului Korrespondent, instituția menționată a efectuat o monitorizare pe parcursul a trei ani și a elaborat o listă în care a inclus 192 de publicații editate de 35 de edituri rusești.

„Sancțiunile vor viza editurile rusești care publică frecvent literatură cu un conținut antiucrainean. Aceste edituri semnează cu bună știință acorduri cu așa-numiții creatori de texte care vizează incitarea la ură etnică sau religioasă, acte de violență sau terorism împotriva Ucrainei" - a declarat primul șef adjunct al Comitetului de Stat pentru Radio și Televiziune din Ucraina, Bogdan Cervak.

Potrivit acestuia, dacă Guvernul de la Kiev acceptă propunerea privind sancționarea editurilor rusești, se vor reduce în mod semnificativ importurile de produse editoriale din Rusia, ceea ce va fi un avantaj pentru editorii și distribuitorii ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău