Justiția ucraineană a cerut 15 ani de închisoare pentru Viktor Ianukovici, inculpat pentru înaltă trădare

  • 17 August 2018 16:08
Justiția ucraineană a cerut 15 ani de închisoare pentru Viktor Ianukovici, inculpat pentru înaltă trădare

Justiția ucraineană a cerut astăzi 15 ani de închisoare pentru fostul președinte Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia și care este inculpat în Ucraina pentru înaltă trădare, printre alte acuzații, relatează Agerpres.

În cadrul procesului în care Ianukovici este judecat în lipsă, procurorii au cerut această pedeapsă pentru înaltă trădare, complicitate cu agresiunea militară împotriva Ucrainei și atentat la adresa integrității teritoriale a Ucrainei.

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, l-a acuzat pe Ianukovici că i-ar fi scris președintelui rus Vladimir Putin să trimită trupe în Ucraina.

Procesul va fi reluat pe 13 septembrie, când va avea cuvântul un reprezentant al apărării.

Ianukovici a negat mereu acuzațiile care i se aduc, inclusiv cea că a ordonat folosirea forței împotriva protestelor de pe 'Maidan', între noiembrie 2013 și februarie 2014.

Rusia a respins mai multe solicitări din partea Ucrainei pentru extrădarea lui Ianukovici. Când devenise evident că acesta din urmă va pierde puterea, serviciile secrete ruse au reușit să-l scoată din Ucraina și ulterior el a primit azil în Rusia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău