JO 2016: Google marchează debutul JO cu un doodle inspirat din jocul fructelor (VIDEO)

  • 05 August 2016 12:06
JO 2016: Google marchează debutul JO cu un doodle inspirat din jocul fructelor (VIDEO)

Motorul de căutare Google marchează, vineri, debutul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro cu un doodle inspirat din jocul fructelor, cu durata de 69 de secunde.

Ca de fiecare dată, în ultimii ani, motorul de căutare Google salută marile evenimente internaționale fie cu un logo, fie cu un doodle, de multe ori interactiv, pentru a face cunoscut lumii întregi atașamentul său la valorile și momentele importante ale istoriei contemporane.

Pentru a puncta ziua debutului oficial al Olimpiadei de vară, ediția 2016, Google a ales un fim scurt, bazat pe elementele întâlnite în popularul joc al fructelor, conceput special pentru călătorii în spațiul virtual.

Cadrul este cel al disciplinelor sportive care sunt incluse în actuala ediție a Jocurilor Olimpice moderne, cu singura diferență, că cei care participă la competiții nu sunt oameni, doar fructe exotice. Clipul face trimitere la sporturi precum BMX, polo pe apă, atletism, tenis și nu numai.

Deși ceremonia este programată pentru vineri, primele competiții au început încă de miercuri, cu meciurile de fotbal feminin.

Ediția a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro va debuta oficial vineri (sâmbătă, 02,00, ora României), cu ceremonia de deschidere, care va avea loc pe Stadionul Olimpic Maracana.

La Jocurile de vară de la Rio, care au loc în plină iarnă australă, vor participa peste 10.500 de sportivi, din 206 țări, printre care și România, care va avea o delegație de 96 de sportivi și 7 rezerve, la 15 sporturi. Portdrapelul delegației noastre va fi gimnasta Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, la Atena.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău