Japonia își redeschide prudent granițele pentru un număr limitat de turiști străini, după mai mult de doi ani de când le-a închis din cauza pandemiei

  • 17 Mai 2022 19:25
Japonia își redeschide prudent granițele pentru un număr limitat de turiști străini, după mai mult de doi ani de când le-a închis din cauza pandemiei

Pentru prima dată după mai mult de doi ani, Japonia va reîncepe să primească în această lună turiști străini din patru țări – Statele Unite, Australia, Thailanda și Singapore – în cadrul unui demers strict reglementat, a anunțat marți guvernul nipon, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Turiștii vor vizita arhipelagul în cadrul unor călătorii organizate: vor fi însoțiți de ghizi oficiali și vor urma itinerare fixate în avans. În plus, vor trebui să facă dovada administrării a trei doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 și să fi încheiat o asigurare medicală privată, potrivit unui comunicat al Agenției japoneze de turism.

Japonia și-a închis granițele pentru vizitatorii externi la începutul pandemiei de coronavirus și abia recent a început să ridice restricțiile de la frontieră.

Prim-ministrul Fumio Kishida dorește o redeschidere mai largă, însă majoritatea opiniei publice japoneze este în continuare reticentă la această problemă.

De marți, țara acceptă din nou intrarea persoanelor care se deplasează în scop de afaceri, în special studenți și călători din străinătate, dar cu limitări în ceea ce privește numărul persoanelor – 10.000 de persoane în fiecare zi potrivit reglementărilor curente. Plafonul ar urma să se dubleze începând din iunie, potrivit presei locale.

Deși alte țări care au adoptat restricții drastice similare vizând intrarea pe teritoriul lor (Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore) și-au redeschis granițele în ultimele luni, Japonia și-a păstrat până în prezent granițele închise.

Exigențele actuale, care includ prezentarea unui rezultat negativ la un test COVID-19 efectuat într-un interval de 72 de ore înaintea zborului spre Japonia și realizarea unui nou test la sosirea în țară, se vor aplica de asemenea turiștilor străini așteptați în această lună, a precizat Agenția japoneză de turism pentru AFP, adăugând că numărul acestora nu este încă stabilit.

Anterior pandemiei, Japonia miza extensiv pe turism pentru a-și susține economia. În 2019, a primit 31,9 milioane de vizitatori străini, un nou record, și viza pragul de 40 de milioane pentru 2020, anul când erau programate inițial Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pandemia a compromis acest obiectiv, iar JO de la Tokyo s-au ținut în cele din urmă în absența publicului în 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău