Japonia, amenințată de două taifunuri puternice

  • 20 August 2018 14:30
Japonia, amenințată de două taifunuri puternice

Meteorologii au avertizat luni că două taifunuri puternice se îndreaptă spre Japonia, țară deja afectată de alunecările de teren și de inundațiile provocate de ploile torențiale luna trecută, informează DPA.

Taifunul Soulik ar urma să lovească insula sudică Kyushu, marți, a indicat Agenția meteorologică niponă, prognozând ploi abundente, vânturi puternice și valuri înalte în regiune.

Al 19-lea taifun din acest sezon ar putea genera valuri de până la 10 metri înălțime în regiunea insulei Amami Oshima și în partea sudică a insulei Kyushu, a adăugat Agenția menționată.

La amiază (03.00 GMT), centrul furtunii se afla la 500 de kilometri est de insula Minamidaito, deplasându-se spre vest-nord-vest cu 15 kilometri pe oră, însoțit de rafale de vânt de 216 kilometri pe oră, au indicat meteorologii.

Un alt taifun - Cimaron, al 20-lea din acest sezon - este așteptat să se apropie de uscatul japonez mai târziu în această săptămână.

Japonia își revine după cel mai mare dezastru provocat de condițiile meteorologice din ultimele trei decenii, în contextul în care, la începutul lunii iulie, ploile abundente au provocat alunecări de teren și inundații în vestul țării, soldate cu moartea a peste 220 de persoane și distrugerea a numeroase case și drumuri.

Imediat după aceea, valul de căldură care a lovit Japonia a făcut peste 130 de victime, în unele zone temperaturile depășind 40 grade Celsius.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău