Israelul și Iranul și-au intensificat războiul mesajelor în Siria

  • 21 Ianuarie 2019 18:19
Israelul și Iranul și-au intensificat războiul mesajelor în Siria

Israelul și Iranul și-au intensificat războiul mesajelor în Siria. Comandantul Aviației iraniene a declarat că e pregătit pentru un război decisiv cu Israelul.

Premierul israelian a avertizat regimul de la Teheran că Israelul va continua să lovească în Siria, atâta timp cât forțele iraniene rămân în această țară. Corespondență de la Ierusalim - Reporter: Dragoș Ciocîrlan - Evenimentele de duminică după-amiază și luni dimineața au marcat o schimbare în arena siriano-israeliană. Succesiunea atacurilor indică o etapă pe care comentatorii au numit-o "război între războaie". Israelul și-a intensificat atacurile împotriva Iranului și a mandatarilor regimului de la Teheran.

"Vom acționa împotriva Iranului și împotriva forțelor siriene, care încurajează agresiunea iraniană" - a declarat, astăzi, premierul Benjamin Netanyahu. Aviația a atacat în timpul nopții ținte iraniene, după ce forțele iraniene din Siria au lansat o rachetă spre Israel, interceptată și distrusă în zona de nord a Înălțimilor Golan. Observatorul Sirian pentru Dreptrurile Omului, care citează surse locale, afirmă că 11 persoane și-au pierdut viața în urma atacurilor aviației israeliene, în timp ce Kremlinul susține că au murit doar patru soldați sirieni.

Comandantul forțelor aeriene iraniene a declarat că țara sa este pregătită pentru un război decisiv cu Israelul, care va pune capăt atacurilor în Siria. "Forțele iraniene sunt pregătite pentru un război care va duce la distrugerea Israelului" - a declarat, astăzi, comandantul iranian. Netanyahu a avertizat regimul de la Teheran că Israelul va contina să lovească în Siria, atât timp cât forțele iraniene rămân în această țară.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău