Iranul întreprinde exerciții militare în Golf, avertizându-și dușmanii că vor primi 'o replică zdrobitoare'

  • 21 Septembrie 2018 15:09
Iranul întreprinde exerciții militare în Golf, avertizându-și dușmanii că vor primi 'o replică zdrobitoare'

Gărzile Revoluționare iraniene (armata de elită a regimului islamic) și armata au întreprins vineri un exercițiu militar comun în Golful Persic, prezentat drept o 'demonstrație de forță' și un avertisment pentru dușmanii țării, transmite Reuters.

Teheranul a dat de înțeles în ultimele săptămâni că ar putea acționa militar în Golf pentru a bloca exporturile de petrol ale altor țări, ca represalii pentru sancțiunile americane ce vizează stoparea vânzărilor sale de țiței.

SUA mențin în Golf o flotă care protejează rutele de transport maritim al țițeiului.

'Această ceremonie este, pe lângă o demonstrație de forță, și un mesaj de pace și prietenie pentru țările prietene și vecine', a declarat colonelul Yousef Safipour, comandant adjunct responsabil cu relațiile publice în cadrul armatei, citat de agenția IRNA.

'Dacă inamicii și puterile arogante se vor uita la frontierele și pământul Iranului islamic, vor primi o replică zdrobitoare într-o fracțiune de secundă', a adăugat el.

Potrivit agenției IRNA, la exercițiile de vineri au luat parte avioane de tip Mirage, F-4 și Suhoi-22.

Republica islamică are programate sâmbătă ample manevre militare navale, la care vor lua parte în jur de 600 de vase, a mai indicat IRNA.

Separat, un proeminent cleric iranian a declarat vineri că a venit momentul pentru Israel 'să spună la revedere', fără a explica însă la ce se referă.

'D-le Netanyahu, dumneavoastră și serviciile dumneavoastră de informații știți bine că timpul să spuneți la revedere a venit și în ce poziție de forță sunt rezistența Hezbollah și poporul din Gaza', a declarat Hassan Abu-Torabi Fard, conducătorul rugăciunilor de vineri de la Teheran, citat de agenția Fars.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău