Întreprinderile din R.Moldova și România s-ar putea lansa în comun pe piețe de desfacere precum cele din China sau Japonia

  • 18 Iulie 2018 08:05
Întreprinderile din R.Moldova și România s-ar putea lansa în comun pe piețe de desfacere precum cele din China sau Japonia

Întreprinderile din Republica Moldova, alături de cele românești, ar putea să se lanseze, în comun, pe piețe de desfacere mai mari, precum cele din China sau Japonia. Propunerea de inițiere a unui proiect de internaționalizare a companiilor moldovenești a fost discutat în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Pavel Filip cu delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român, aflată în vizită la Chișinău.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că părțile au discutat posibilitățile de valorificare a potențialului economic al companiilor din Republica Moldova și celor din România. De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii privind realizarea unor proiecte transfrontaliere pentru mediul de afaceri moldo-român, între acestea și crearea unei platforme virtuale pentru instruirea specialiștilor în domeniul IT. 

Părțile și-au exprimat interesul și pentru valorificarea potențialului turistic din ambele țări, fiind susținută ideea elaborării pachetelor turistice comune. 

În prezent, în Republica Moldova activează 1678 de întreprinderi cu capital românesc, statul vecin ocupând locul trei după volumul investițiilor făcute în economia națională.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău